>

170 a 173. Així és com va quedar la votació d’ahir al Congrés dels Diputats, on es reprobava i es demanava la dimissió de la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, pel permanent caos en les infraestructures catalanes i per la seva nefasta gestió.

Malauradament, la polèmia ministra es va salvar de la reprovació gràcies als vóts dels diputats del PSOE, dels diputats del PSC, i dels grups parlamentaris del PNB, BNG, Chunta Aragonesista i dos trànsfugues del PP i Coalición Canaria.
Per la seva banda, els 170 vóts van ser dels diputats de Minoria Catalana (CiU), dels diputats d’ICV-IU, dels diputats d’ER i del grup parlamentari del PP.

És preocupant especialment, que els diputats catalans socialistes preferissin de nou servir els interessos del govern de Rodríguez Zapatero als interessos de Catalunya i dels catalans. És la prova definitiva, per aquells que encara tenien dubtes, que els socialistes ens van enganyar amb allò del “Si gana Zapatero, gana Catalunya”. Tampoc entenc el vót de PNB i BNG sobre aquest cas, tot i que, malgrat no entendre’l o no compartir-lo, no deixen de ser amics dels catalans, però no catalans. Claríssima diferència per tant, amb els 21 diputats del PSC.

Tanmateix ja tenim eslògan per les properes eleccions generals pel PSOE-PSC: “Si gana Zapatero, pierde Catalunya”. Bé, crec que aquest eslògan serviria també per a Rajoy i la seva negativa de retirar el recurs contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

(Visited 10 time, 1 visit today)