en veu alta

l'espai de reflexió d'en Roger Pons

A propòsit de les blackberries d’Esplugues

Després de rebre tres correus amb idèntic contingut d’una ciutadana que em feia arribar amb insistència una crítica sobre el fet que els regidors disposem d’un smartphone i una tablet municipals, he de fer al respecte diverses consideracions:

 1. Si bé és cert que alguns regidors tenen tablets, aquestes no són en cap cas municipals sinó personals de cadascun dels electes, el que redueix el debat als smartphone.
 2. Aquest smartphone no deixa de ser una eina necessària per contactar gratuïtament (només es paga la quota però ni les trucades ni els aparells) amb la resta de regidors i amb els diferents departaments de l’Ajuntament d’Esplugues atès que es tracta del mateix proveïdor. De fet, la gerència municipal va reorganitzar el sistema telefònic municipal per optimitzar els recursos entre dispositius mòbils i línies fixes ara fa uns mesos a fi i efecte de reduïr el consum citat.
 3. El fet que sigui un número diferent al nostre mòbil personal ens permet donar-li l’ús “professional” sense que haguem d’hipotecar les nostres línies privades amb trucades que no són estrictament personals i per tant, podem filtrar d’alguna manera les trucades que rebem (cosa que no podem fer al carrer quan gairebé ningú respecta la nostra privacitat en moments en què estem amb la nostra família i només se’ns veu com a personatges públics).
 4. Personalment he demanat en diverses ocasions les factures mensuals de la meva línia i només se m’ha passat un mes dels 4 anys de mandat que he utilitzat la blackberry. Desconec si algú més ho ha demanat, però vull que quedi clar que el primer interessat en controlar el consum he estat jo mateix, per les possibles inexactituds que intencionadament o no, s’estan fent córrer per la xarxa.
 5. Als regidors del meu grup (i em consta que en altres grups també passa) gairebé sempre se’ns podrà veure amb dos mòbils (el privat i el públic) a fi de canalitzar les trucades segons el motiu, cosa que no es pot dir el mateix d’alguns regidors que des de fa anys se’ls veu només amb un sol aparell (més concretament el municipal) a través del qual canalitzen la despesa telefònica personal.
Aclarides doncs algunes qüestions al respecte, espero que la temptació a fer demagògia amb aquest tema quedi en l’anecdotari d’aquells que s’esforcen en criticar això i no temes més importants i transcendentals de la ciutat.
(Visited 90 time, 6 visit today)

9 comentaris

 1. Senyor Pons, <br /><br />La seva resposta està molt ben estructurada i redactada, però no és culpa meva que al web municipal posin tres correus electrònics de contace seus, no sabent si els té redireccionats o no, perquè això no és cosa seva (demani que li revisin, perquè potser no s&#39;hi ha fixat, suposu que amb tantes coses que duu al cap li pot haver passat per alt). <br /><br />Pel que fa a

 2. Al web municipal només posen 1 sol correu sra. Vilaseca. Miri-ho bé vostè: <br /><br /><a href="http://img546.imageshack.us/img546/1338/espluguescat.png&quot; rel="nofollow">http://www.esplugues.cat/ajuntament/directori-politic</a><br /><br />Gràcies a vostè per la seva participació al bloc.

 3. Gràcies un altre cop Sr. Pons… i disculpi per la meva confusió amb les seves tres adreces, coses del &quot;google&quot; que tots consultem, ara sé a quina li he d&#39;enviar qualsevol cosa de humil ciutadana a respectable electe local… però i les xifres de consum de mòbils desglossades per anys, mesos i regidors ?? <br /><br />Continua vostè sense facilitar-me-les. Continuo sense respostes

 4. Les xifres de consum de mòbils estan contestades en aquesta nota. Rellegeixi-ho bé. La resta de respostes se li van donar al ple que vostè no va venir. I el ple és un canal oficial on se li va contestar el que ens va preguntar, mentre al bloc li he contestat el correu electrònic que em va enviar.<br /><br />Salutacions.

 5. Sra.Vilaseca,<br /><br />Em sorprèn que s&#39;interesi tant pel consum dels móbils dels nostres polítics, quan hi ha problemàtiques molt més importants de que preocupar-se en el nostre ajuntament. No cal que fagi ara una llista.<br /><br />Suposo que sap que a qualsevol empresa privada, com la que jo treballo, se&#39;ls hi facilita als treballadors que ho requereixen per la seva feina un

 6. No vaig assitir al ple perquè vaig arribar a Esplugues a les 22:30 hores després d&#39;una llarga jornada de treball sr. Pons. Coneixo el coningut de la resta de respostes perquè algunes forces polítiques me les varen enviar (no pas la seva) l&#39;endemà mateix.<br /><br />Malgrat llegir i rellegir la seva nota veig que eludeix respondre sr. Pons, els seus motius deu tenir. Els únics nombres (i

 7. Vostè pot comprovar la resposta que se li va donar al ple o bé al taulell d&#39;anuncis de l&#39;Ajuntament o al web municipal.<br /><br />Quant a la meva resposta queda ben clara la informació de la que disposo i les accions que he fet al respecte tot i la seva inconformitat.<br /><br />Dirigeixi&#39;s on consideri, jo li he facilitat la informació de la que disposo.<br /><br />Salutacions.

 8. Sr/Sra. Anònim/a. M&#39;agradaria saber qui és, ja que es pren la llibertat de restar importància a telèfons mòbils finançats amb fons públics. En el cas dels EREs irregulars d&#39;Andalusia, fiscalia va afegir com a malversació despeses de 2.500 euros en Smartphones. També es pren la llibertat de qualificar-me d&#39;ignorant en les noves tecnologies… Potser estic esculpint en pedra aquests

 9. No ho acabo d&#39;entendre. Durant el meu breu pas com a simpatitzant de CDC a la legislatura 1987-1991, quan l&#39;assignació dels partits era petita, amb prou feines per pagar el local de Laureà Miró (un piset) i jo guanyava 130.000 pessetes com a profe d&#39;Institut, els regidors Mur, Servent i Domènech guanyaven 35.000 pessetes netes/mes com a regidors de l&#39;oposició, i donaven 20.000 al

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2020 en veu alta

Tema de Anders NorenAmunt ↑