Rebo un correu electrònic d’una veïna d’Esplugues informant-me de la notícia, hi ha hagut una detenció a La Mallola d’un individuu que pressumptament ha estat finançant Al Quaeda del Magreb Islàmic. En principi l’operació ha estat coordinada per l’Estat i el municipi no ha intervingut. No obstant, l’Audiència Nacional avui mateix ha deixat en llibertat el pressumpte individuu.

La mateixa veïna que em va avisar, posteriorment em va expressar el seu malestar pel fet que qualsevol veí que convisqui aprop nostre, no saps si podrà tractar-se d’una persona perillosa. Circumstància totalment certa i de la que ben poca cosa es pot fer. No està exempta de raó.

Però el curiós d’aquest cas és que l’individu en qüestió va escollir viure en un barri residencial i portar un ritme de vida prou benestant, amb barco inclòs al Port de Badalona. Una idiosincràcia personal que trenca els tòpics tan sovint mal considerats de què immigració, pobresa i delinqüència formen part d’un sol pack, per molt que alguns s’entestin en uniformitzar aquests paràmetres i després encara tinguin la gosadia de dir que “es mucho lo que nos une“.

(Visited 64 time, 2 visit today)