Les darreres enquestes dónen una victòria ajustada de David Cameron, el líder conservador, respecte el líder liberademòcrata, Nick Clegg. Alguna de les darreres enquestes que aquesta darrera setmana s’han publicat, fins i tot apunten que el Partit Conservador pot estar al llindar de la majoria absoluta, però aquesta opció sembla que presenta escasses possibilitats de victòria.

Si Cameron finalment s’imposa com a nou premier del govern britànic, Europa acollirà un nou govern conservador en detriment d’un d’ideologia socialista (en la versió anglesa, laborista). És l’aposta liberal-conservadora una alternativa real a la gestió de descontrol que ha dut a terme Brown? Passar d’un extrem a l’altre fent política és difícil i presenta unes certes reticències. I aquí és on neix el feu liberaldemòcrata, una fórmula política (amb líder carismàtic inclòs) que està a caball entre el Labour i el Conservative Party, una opció política de “transició” entre uns i altres, la opció central, conservadora el política econòmica i progressista en política social.

Ara bé, si David Cameron es queda a les portes d’una majoria absoluta al Parlament de Westminster només li quedarà aproximar-se per necessitat als vóts liberaldemòcrates. Un govern conservador condicionat per polítiques centristes? L’espectativa és gran, però dijous (o millor divendres) tindrem la resposta als resultats electorals d’aquests comissis.

(Visited 50 time, 1 visit today)