L’any 2002 l’Ajuntament d’Esplugues expropia l’antiga fàbrica La Baronda als seus antics propietaris per un import aproximat de 13 milions d’euros. Un pacte de mutu acord però que es duia a terme sempre que els terrenys fossin destinats a ús públic. No és però fins l’any 2005 quan l’Ajuntament adjudica a les empreses Alonso-Balaguer i Tau Icesa una concessió per rehabilitar i explotar l’edifici La Baronda per 40 anys prorrogables. Fent càlculs aproximats, en 5 anys quedarà amortitzat l’import que ha costat la rehabilitació de l’antiga fàbrica, de tal manera que les empreses privades se’n beneficiaran durant 35 més com a mínim.

Quin és el benefici per Esplugues? CAP! Paguem una expropiació (amb interessos bancaris inclosos) per acabar destinant l’us majoritari de la Baronda a oficines de dues empreses privades. Queda clar que ha sortit molt car a Esplugues, expropiar aquesta antiga fàbrica per no poder-se’n beneficiar. L’aposta del PSC-PSOE ha estat que dues empreses privades es beneficiïn d’aquest espai, quan l’objectiu de l’expropiació era clar: un equipament públic per la ciutat (un casal de joves, una residència de gent gran, un museu de la ciutat, una escola bressol, un espai per discapacitats, un hotel d’entitats…), fet que vulnera pressumptament la normativa urbanística.

És doncs per tots aquests motius, que per tal d’aclarir aquestes pressumptes irregularitats i poder donar transparència al cas, Convergència i Unió va presentar una proposta al ple del mes de febrer per tal que es creés una Comissió d’Investigació que s’ocupés d’aclarir totes aquestes pressumptes irregularitats i recuperés l’equipament de La Baronda per a la ciutat. Volem que aquest espai torni a ser per l’ús del poble d’Esplugues i no per dues empreses privades que ara el disfruten.

Malauradament, els vóts en contra del PSC-PSOE i del PP van servir no només per impedir la nostra voluntat de recuperar l’espai per la ciutat, sinó per intentar fer una maniobra del tot il·legal: evitar que es votés la nostra proposta per tal de no haver de votar en contra de la mateixa.

Si el PSC-PSOE no té res a amagar no podem entendre encara per què ha votat en contra de la nostra proposta. Ens dóna motius per donar encara més transparència a aquest cas.

En qualsevol cas, des de Convergència i Unió hem habilitat el web http://baronda.rogerpons.cat des d’on podreu seguir tot aquest procés que esperem que acabi amb un nou equipament per la nostra ciutat i que s’acabin les actituds rares i confuses amb les que fins ara el govern socialista ens ha receptat.

(Visited 79 time, 6 visit today)