Ahir va començar la festa major d’Esplugues amb una recepció institucional a la delegació política d’Ahrensburg. Hi erem gairebé tots els regidors de l’Ajuntament mentre que per la part alemanya n’eren uns cinc o sis.

Durant la intervenció de l’alcalde d’Ahrensburg, va oferir llocs de treball a ciutadans d’Esplugues d’unes empreses alemanyes que busquen gent. Em sembla que va ser la notícia positiva de la recepció a la que l’alcaldessa i jo mateix vam quedar ben sorpresos i que després vam comentar positivament.

És aquesta, la dels llocs de treball, la de la dinamització econòmica, la de l’exportació de les empreses de la ciutat, la política que fa anys que hauria hagut d’estar seguint l’Ajuntament d’Esplugues aprofitant l’entrada natural a Europa que ens dóna l’agermanament amb Ahrensburg. Així mateix ho venim recollint en els dos darrers programes de govern amb els que ens vam presentar a les eleccions. I ara resulta que qui lidera la iniciativa és Alemanya i no nosaltres. Semàfor vermell pels governants d’Esplugues.
Després, un cop arribat el seguici a la plaça Santa Magdalena, vam destapar una placa que indica que Esplugues és plaça castellera de 9, gràcies al castell que van fer l’any passat els Minyons de Terrassa, els quals també ens van acompanyar.
I finalment el pregó municipal que enguany el van fer dos atletes paralímpics, Collado i Ávila, i on l’alcaldessa un any més va haver d’aguantar unes xiulades fora de lloc (em sembla que hi ha molts altres fòrums per mostrar la disconformitat sobre la política del govern de la ciutat) fins al punt que estant al balcó em va costar poder seguir les seves paraules.
No obstant això, se’ns presenta una bona ocasió per deixar els problemes diaris a casa i gaudir d’un bon cap de setmana farcit d’activitats i de ganes de passar-ho bé. Molt bona Festa Major!
(Visited 87 time, 1 visit today)