1.- En nom del Grup Municipal de Convergència i Unió ens adherim plenament als manifestos de rebuig de Convergència Democràtica de Catalunya i de la Unió de Dones amb motiu dels Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

2.- El nostre grup ha participat aquest migdia a l’Ajuntament d’Esplugues, al costat de la resta de forces polítiques de la nostra ciutat, en la lectura del manifest de rebuig a la violència de gènere que ha fet l’alcaldessa Díaz.

3.- Avui per la tarda assistirem i signarem el Pacte Ciutadà contra la Violència Masclista i donarem el nostre suport a l’acte reivindicatiu que ha organitzat per aquesta tarda el Consell Municipal de les Dones a la Plaça Santa Magdalena.

Roger Pons,
Regidor-Portaveu
Grup Municipal de CiU
Esplugues de Llobregat

******************

Tant de bo no haguéssim de redactar cap manifest contra la violència de gènere. Voldria dir que hauríem assolit la maduresa de la societat i de tots els éssers humans que la conformen. Però, malauradament, no és així, i l’espiral de violència de gènere continua assolint xifres esfereïdores, xifres desesperançadores. I això és justament el que no ens podem permetre, perdre el coratge en aquesta batalla. Malgrat que la lluita contra la violència de gènere és una tasca del dia a dia, també hem d’aprofitar l’altaveu que ens proporciona un dia assenyalat en el calendari internacional per dir, d’una manera taxativa, que no defallirem en aquesta lluita.

Quan parlem de violència ens referim a totes les seves formes. Evidentment a la violència física, causa de més que injustes morts cada any. Però també a la violència psíquica, que no deixa marques externes però que arruïna la vida de tantes i tantes dones. La violència econòmica, que fa malviure a les seves víctimes. L’explotació sexual a què es veuen abocades les dones que cauen en xarxes de prostitució. I també és violència contra les dones la desigualtat laboral i salarial.

Lluitar contra la violència de gènere és una responsabilitat de tots i compartida per tots, a nivell individual i col·lectiu. Des de l’educació a la llar i a les escoles a la important tasca pedagògica que poden fer els mitjans de comunicació. Però també, ho és dels governs. I el que no podem fer és incloure aquest tema en l’agenda política d’una manera prioritària i només dedicar-nos a fer lleis “aparador”, que no compten amb els recursos suficients ni es desenvolupen amb la coordinació necessària per fer front, d’una manera ferma i decidida, al problema. Perquè, quan han estat creades unes expectatives que no es compleixen, aleshores estem abocant les víctimes a una segona victimització. Més enllà de ser “políticament correctes”, els governs han de ser eficients i eficaços i guanyar-se la credibilitat. La realitat de les víctimes de violència de gènere és massa dura i massa crua perquè ens conformem amb meres declaracions d’intencions. Per tant, exigim a totes les instàncies dels governs més rigor en l’exercici de les seves responsabilitats.

Els homes i les dones de Convergència Democràtica de Catalunya defensem els valors de la llibertat, el respecte i la igualtat i continuarem treballant per eradicar aquesta xacra social, que és la principal causa de mort de les dones entre 16 i 44 anys i també molt important en edats superiors.

Més info: http://www.convergencia.cat/descripcioPlana.php?id=166

******************

Un altre any, un altre mes, un altre dia, i un altre moment, com un degoteig que no para, una vegada més, les dones hem de condemnar la mort d’altres dones que han estat víctimes de maltractament i de violència.

És trist que cada any haguem de fer un manifest contra la violència, ja que això vol dir de que no està pas eradicada. Per això és necessari e imprescindible, recordar que la violència contra les dones és una greu vulneració dels Drets Humans, en quan al dret a la vida.

També la Constitució proclama com a valors fonamentals, la igualtat i la dignitat de la persona, i la seva integritat física i moral.

La violència contra les dones constitueix un crim contra la Humanitat i una vulneració dels drets humans.

Cal dons un ferm compromís per part dels poders públics, com de les entitats, les institucions, i així com també de la pròpia ciutadania, per no quedar impassibles ni indiferents davant la quotidianitat de la violència vers les dones, i fer-ne denúncia.

Un Estat no és veritablement democràtic si les seves ciutadanes no tenen llibertat, no estan eficaçment protegits els seus drets i no tenen defensa garantida.

Hem de fer que aquesta lluita sigui constant i valenta, per portar a terme actuacions actives de rebuig i denúncia de qualsevol tipus de violència contra les dones, així com també hem d’avançar i treballar encara més perquè s’incrementin les accions destinades a garantir la protecció de les dones, amb programes de recuperació i prevenció.

Manifestem el nostre compromís per portar a terme una actuació activa de rebuig i denúncia de qualsevol tipus de violència contra les dones.

Més info: http://www.unio.org/uniodedones/noticies_detall.asp?id=8312

(Visited 42 time, 3 visit today)