>

Fa un parell de dies que vaig veure un debat televisat en castellà dels precandidats republicans a la presidència del govern dels EEUU que emetia la cadena Univisión per a la comunitat hispana.

Dels tots els candidats presents, poc o molt tots entre ells tenien diverses diferències. Però tot i així, en vull destacar un de molt concret: el congressista Ron Paul. De Paul el que més em va sorprendre va ser justament la xiulada que va rebre. Va ser l’únic precandidat que va ser xiulat. Injustament, però xiulat.

Per què? Doncs perquè va defensar una política exterior humil i totalment contraposada a la política imperialista que ha vingut aplicant la Casa Blanca al llarg d’aquest segle. Segons Paul, ja és hora que es comenci a respectar a la resta del món i que s’apliqui diàleg amb els poders dictatorials emergents d’Amèrica del Sud.

Un punt de vista molt controvertit que va provocar les xiulades de molts radicals congregats al debat. Però des d’aquestes humils línies vull donar suport a aquest candidat republicà que defensa una dignitat i un respecte envers el món, que cap altre ha defensat fins al moment. Vull defensar també la seva valentia per predicar un discurs diferent, un discurs innovador, i un discurs que li garantirà la derrota en la seva carrera cap a Washington, perquè els americans semblen estar ansiosos de seguir proclamant l’imperi americà i de no fer gala del seu seny. Però Paul intenta posar seny a una societat del tot diferent al que estem acostumats.

Malgrat els meus desfavorables pronòstics, et desitjo que tinguis molts èxits Ron!

(Visited 7 time, 1 visit today)