>

  1. Visió general de la situació de l’Estat: Zapatero ha estat capaç de plantejar en línies generals la seva gestió de govern sense llegir. Ha estat molt més natural que Rajoy que ha parlat memoritzant massa el seu discurs.
  2. Política econòmica: Rajoy ha estat capaç de superar les xifres ambigües de Zapatero. Hàbilment ha aconseguit centrar el seu discurs en l’increment de la cistella de la compra, discurs molt més entenedor per la ciutadania que les dades tècniques de ZP.
  3. Política social: Rajoy ha trencat els arguments de Zapatero. De fet el candidat socialista ha posat com a referent de la seva política social una llei de dependència que fa vuit mesos que hauria d’estar funcionant i que no està sufragada a pesar dels intents de ZP de fer creure que sí. No és cert, tal com ha dit ZP, que els Ajuntaments disposin de no se quants milers de diners per la seva aplicació.
  4. Immigració: Rajoy ha posat entre les cordes la disbauxa en la política d’immigració de Rodríguez Zapatero. Ha defensat el seu model d’integració, a diferència de ZP que no ha entrat en propostes.
  5. Política antiterrorista: Zapatero ha respost bé als atacs de Rajoy tot defensant el seu estil de fer, tot i que Rajoy l’ha abatut al plantejar-li les canviants actituds del PSOE amb l’arribada de les eleccions. Cap s’ha destacat.
  6. Estatut d’Autonomia de Catalunya: Zapatero ha estat capaç de demostrar que Espanya no s’ha trencat amb les reformes estatutàries, i ha posat en evidència a Rajoy al demostrar-li els plantejaments arbitraris del PP davant les diverses reformes estatutàries.
  7. Política exterior: Zapatero ha estat molt gràfic amb les bones relacions amb el Marroc i Amèrica Llatina, i ha posat l’exemple de l’enganxada amb Chávez per demostrar la unitat del Govern a l’exterior. Rajoy ha estat fluix.
  8. Habitatge: Rajoy ha sabut desarticular la gestió dels PSOE en aquesta cartera, tot demostrant l’increment dels preus dels darrers anys. Sens dubte, un hàbil recurs del candidat popular per fer entendre a la gent dels problemes que exiteixen en aquesta matèria.
(Visited 8 time, 1 visit today)