No sóc especialment amant de la monarquia com a model de representació d’un estat, ja que entre els qui la defensen com a model més barat que una república (idea per altra banda tècnicament qüestionable), prefereixo l’essència democràtica que encarna el concepte respecte als enterns i injustos privilegis que té qualsevol corona.

Dit això i respecte a la polèmica que es va generar la setmana passada, sincerament em va semblar del tot excessiva i fins i tot tendenciosa per sectors obertament contraris a la corona espanyola.
De fet, la oportunitat de fer un viatge de les característiques ja conegudes, sols seria admissible en un entorn privat de la vida del monarca (que crec que així va ser) sempre que el finançament del mateix anés a càrrec de diner privat i no de recursos públics. Al final, tot i que el monarca és una figura pública també gaudeix i ha de gaudir de vida privada.
Sobre el que és immoral fer un viatge a Botswana, em temo que les crítiques vénen més per enveja de qui no es pot pagar un viatge com aquell, que pròpiament l’excusa de la immoralitat que s’ha donat.
I acabo amb les disculpes que va donar en Joan Carles al sortir de la clínica; una intervenció breu, calculada i estrictament estudiada per tal d’aconseguir traslladar a l’opinió pública un missatge de rectificació i calma, més probablement motivat pels darrers sacsejos que està patint la corona espanyola (cas Urdangarin i el tret al peu del fill d’Helena de Borbó), que no pas per un convenciment real del que ha estat un viatge enmarcat en l’exterior del personatge públic.
(Visited 61 time, 3 visit today)