Avui ha començat la segona setmana de campanya. Hem seguit un model semblant al de la setmana anterior; passejar pels barris i parlar amb la gent, però a un ritme molt més intens, amb presentacions, escoltant a la gent, explicant quina Esplugues volem.

Pel matí hem visitat el barri de la Montesa. Veïns preocupats per la inseguretat ciutadana, per la presència de drogodependents a punts concrets del barri, robatoris als cotxets que hi ha a l’escola bressol, l’excessiu i continuu pas de camions pel carrer St.Antoni Mª Claret, el desànim dels comerciants del barri que acusen fortament la crisi, la deixadesa dels carrers sobretot en paviment i il.luminació pública.
El resum és segons el veig, que el barri de la Montesa està molt abandonat, molt deixat de la ma del govern de la ciutat. I cal canviar aquesta situació d’abandonament, perquè en el que tots els veïns han coincidit ha estat en dir que ells paguen impostos i que mereixen que l’Ajuntament els escolti una mica.
Per la tarda la campanya l’hem centrat en els barris de Can Clota i Can Vidalet. Al petit barri hem pogut parlar amb botiguers que estan acusant desmesuradament la crisi, veuen que l’Ajuntament no els ajuda i que arriben a final de mes amb menys de 1000 euros. Donar xifres d’atur i no tenir en compte la situació de duresa que suposa tenir un negoci en marxa i que no funciona, quan hi has invertit tots els teus estalvis és molt dur.

Per altra banda,  durant el passeig per Can Vidalet hem parlat amb molta gent i estic sorprès en positiu per la bona acollida que tenim. Almenys la gent ens escolta i ens explica com veu el barri. Allà els preocupa especialment la seguretat ciutadana. El govern municipal ha posat una oficina de la policia local allà fa pocs mesos, però seguim sense veure patrullar caminant cap policia local. Causa que ha de canviar.

L’anècdota de la visita ha estat quan he entrat en un forn regentat per un noi paquistanès i el nou ha començat a parlar-me en català. L’orgull de veure una immigració integrada és un símptoma de normalitat encara avui excessivament poc extès. Però que als antiimmigrants, els recomanaria que obrissin els ulls i que acabessin amb l’habitual cafè per a tothom sense distingir que no tothom és igual. Per sort.
(Visited 40 time, 1 visit today)