>

L’altre dia el meu pare em traslladava una reflexió que havia sentit per la ràdio sobre el principal handicap al que s’ha d’enfrontar Barack Obama a aquestes eleccions. Quin? Tenir la pell fosca, com tècnicament se li diu, ser “afroamericà”.

Segons dèien a la ràdio, molts votants per no ser acusats de racistes a les enquestes estan dient que votaran Obama (que de moment és el qui les lidera) quan realment no ho faran pel fet del color de la seva pell. Malgrat aquest desavantatge de la candidatura demòcrata, segueix al capdavant.

Avui pel matí tornava a sentir de nou aquesta reflexió. Un handicap del duet Obama-Biden que denota una llosa pesant en una societat nord-americana que passa d’uns extrems als altres en quant a valors i ètica.

Si a Obama se’l qüestiona per tenir el color de la pell més fosc que el mateix Biden, a McCain se’l podria qüestionar per tenir arrugues perquè és un ancià aspirant a president dels EEUU. Estúpids arguments si més no, que poden portar cua, no sé si molta, però potser sí que una mica.

No obstant això, vull creure i no perdo l’esperança que Europa surti beneficiada d’aquestes eleccions. I evidentment el “benefici” es diu Barack Obama.

(Visited 19 time, 1 visit today)