Aquest individuu no hi toca gens. Després de la política econòmica unilateral que ha estat duent a terme aquests darrers dos anys sense aconseguir el consens de les forces majoritàries (entengui’s PP i CiU, atès que són respectivament segona i tercera força al Congrés dels Diputats), ara resulta ser que la Unió Europea dóna un toc d’atenció (per no dir un seriós requeriment) a l’Estat Espanyol i al seu Govern en especial, per tal que continguin el dèficit públic i s’afanyin a reduïr-lo abans no hi hagi marxa enrere, i resulta ser que en Zapatero i el PSOE abaixen el cap i desvien la mirada cap a una altra banda.

És una actitud de mal govern o simplement de prepotència, quan t’estan advertint els principals països de la Unió Europa que redueixis dèficit vist com està l’economia europea i tu vas a la teva? És descontrol i desgovern o manca de sentit d’Estat? O simplement que el PSOE està demostrant que no sap governar. Estic segur que aquest és el gran problema que tots estem acusant.

Ara bé, Europa parla i el govern socialista l’ignora. Això sí, l’advertència ve d’Obama i en 24 hores apareixen de sota les pedres una sèrie de mesures diguem-ne que més populistes que una altra cosa, per tal de fer veure que es prenen en sèrio això d’aixugar el dèficit. Doncs molt malament senyor Zapatero. Cal una de dos, o que el Govern canviï ja el rumb i comenci a tenir en compte altres sinèrgies polítiques per tal d’evitar un crack a l’espanyola, o bé cal que el PSOE convoqui ja eleccions anticipades i dóni pas a un altre govern que sigui capaç de redreçar urgentment la situació. I si el nou govern està condicionat per CiU, millor, per què negar-ho.

Però vull insistir en el menyspreu que Zapatero ha tingut amb la Unió Europea, insisteixo, un menyspreu materialitzat en la submissió ràpida cap als Estats Units. Amb això Zapatero únicament demostra que està arribant la seva fi, amb això clarament demostra que creu menys en la Unió Europea que el recent estrenat premier britànic David Cameron. Malament, així no es resolen les coses, i espero que aviat acabi l’agonia que tots estem patint.

(Visited 57 time, 1 visit today)