en veu alta

l'espai de reflexió d'en Roger Pons

El que ha estat la vaga general

Ahir es va dur a terme la cinquena vaga general a l’Estat des de la recuperació de la democràcia. Una vaga que arriba dos anys tard, especialment quan la pressió social havia d’haver-se produït quan tothom indicava que la situació econòmica entrava en crisis mentre el govern de Zapatero deia que no, i no ara que la Unió Europea ja ha dut a terme pràcticament a tota la Unió una política econòmica restrictiva i d’austeritat en la despesa pública per tal d’impulsar una més que necessària recuperació econòmica.
Si bé és veritat que el dret a fer vaga és un dret recollit a la Constitució Espanyola, també és un dret el poder escollir lliurement anar a treballar. I aquí és on han xocat les intencions d’una bona part dels piquets sindicals amb aquells que lliurement han desitjat treballar, ja que aquests s’han dedicat a boicotejar els accessos a polígons industrials, Mercabarna, aeroport, grans superfícies… una actitud que deslegitima totalment la finalitat i l’objecte de la vaga.
Perquè impedir que un treballador pugui arribar a la feina no és legítim. Com tampoc no ho és obligar els comerços a tancar i fins i tot fer fora gent de les botigues tal com s’ha pogut veure per TV3 o  a La Vanguardia (click aquí). Aquesta coacció per tal de fer exitosa la vaga és totalment immoral i impermissible en un sistema de llibertats com és la nostra democràcia. Una vaga amb coaccions recorda les èpoques més fosques de la història d’aquest país. I en això haurien de fer molta pedagogia aquells sindicalistes que no comparteixin la coacció i el boicot com a pas per aconseguir un èxit buscat.
I l’altra part del fracàs de la vaga són aquells treballadors que han vist la vaga com una ocasió per agafar-se un dia de festa. Quants treballadors no hauran anat a treballar al·legant la defensa d’uns drets laborals que ni coneixen ni els interessen? Més d’un i de dos que en conec. Perquè el coherent si fas vaga, és que participis en la jornada de reivindicació i no et quedis a casa obviant la raó que t’ha permès estalviar-te la visita al teu lloc de treball.
Per tant, aquesta vaga crec que ha estat totalment inflamada per una sèrie d’elements, que li han restat l’efectivitat, la raó de ser i el ressó que els sindicats pretenien.
(Visited 51 time, 1 visit today)

2 comentaris

  1. Totalment d'acord. per mí ha estat indignant l'actitud dels piquets. No l'entendré mai: respecto la seva decisió de fer vaga però, per què no respecten a la gent que no hi estem d'acord? Que el Sr. Toxo, per exemple, m'ho expliqui que no ho entenc.

  2. Natalia, és el gran error dels sindicalistes que actuen així, d'aquesta manera l'únic que aconsegueixen és que es deslegitimi la seva reivindicació, però de moment, està "permès" així.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2020 en veu alta

Tema de Anders NorenAmunt ↑