Tot just ahir per la nit Hosni Mubàrak feia una intervenció pública on deixava entreveure sense massa complexos que ell seguiria fins al mes de setembre per tal de fer efectives les reformes constitucionals que engegava amb la delegació de poders cap al recent estrenat vicepresident Omar Suleiman. En aquell moment i vistes les opinions posteriors dels mitjans de comunicació, semblava que el rais aguantaria fins al final en una demostració de força evident. Fins i tot em va passar pel cap que aquella irresponsabilitat podria desembocar en una guerra civil entre egipcis.

Però el que m’ha sorprès avui ha estat llegir que en Suleiman anunciava la renúncia de Mubarak i que seria un consell militar qui s’ocuparia d’exercir el poder egipci. No obstant això, tampoc veig gens clar quina serà la transició que es dugui a terme, i sobretot, quin serà el paper de Suleiman, un personatge proper a l’espionatge i als serveis secrets egipcis i segurament poc amic de la democràcia entesa com a poder popular atesa la proximitat al règim dictatorial de Mubàrak.

Queden moltes preguntes encara per resoldre i molt camí per fer per tal de consolidar una democràcia real i efectiva, tal com el poble egipci ha estat reclamant i pel que ha estat lluitant aquests dies. Molts ànims i molta sort a tot el poble egipci.
(Visited 72 time, 1 visit today)