Al ple del mes de juny el PSC-PSOE aprovava la creació dels consorcis que han de gestionar les populars Àrees Residencials Estratègiques de Montesa i Can Cervera. Unes operacions que des de Convergència i Unió no veiem clares perquè aportaran introduïr més ciment a aquestes zones amb l’excusa de la remodelació, i a més, a la zona de Montesa la diluïda zona industrial que queda morirà definitivament gràcies a la política del govern municipal.
Si bé és cert que aquestes decisions afectaran negativament a l’entorn d’Esplugues, el fet que d’alguna manera el barri de la Montesa pugui mínimament millorar, és un símptoma de millora que aquesta barriada necessita a marxes forçades. Montesa és un dels diversos barris oblidats al llarg dels 30 anys de socialisme espluguí. Malauradament no s’ha tingut en compte la millora dels seus carrers, enllumenat i urbanisme per dignificar el barri tot el que es mereix.
Però no tot són flors i violes, ja que al ple de juny el PSC-PSOE va aprovar un nou préstec per valor de 2.500.000 € a retornar en 12 anys. Des de Convergència i Unió ho estem advertint ple rere ple que cal contenir la despesa i no malgastar els diners en una situació de crisi com l’actual. Una situació que sabem quan ha començat però que no sabem quant durarà. I ser prudent i dur a terme una política econòmica austera és el que creiem que cal fer. Cal centrar la despesa pública en l’ajuda als sectors més agreujats del municipi i en aquells veïns que malauradament ja han esgotat el subsidi de l’atur. El que no es pot fer és malgastar els diners per dur a terme un programa electoral perquè sí. No estem disposats a què aquests senyors vagin hipotecant les finances municipals només pel seu lucre personal de dir que han complert amb un programa! Primer Esplugues i la seva gent, i després el programa electoral del PSC-PSOE. Que els hi quedi ben clar!
Per què no són prudents i consensuen la política econòmica municipal? Per què no ens escolten? Portem molts mesos advertint de la política econòmica erràtica de la sra. Díaz, i el ple de maig va acabar donant la raó a les tesis de Convergència i Unió atès que el PSC-PSOE va incomplir la Llei d’Estabilitat Pressupostària i es va veure obligat a aprovar un pla de viabilitat financera. Però de res els ha servit haver-lo d’aprovar perquè segueixen incrementant deute gratuïtament. Encara tenen la barra de dir que s’endeuten perquè guanyen més d’interessos dels estalvis que el que paguen del deute… però no s’han adonat aquests senyors que l’Ajuntament d’Esplugues és una institució pública i no una empresa privada? No s’han adonat encara que ells malgasten i nosaltres paguem…?
Això no pot seguir així, i des de Convergència i Unió seguirem denunciant aquest mal fer del govern municipal. Perquè si Creiem en Esplugues hem de creure també en una altra manera de fer les coses.

Article publicat al Pont d’Esplugues – juny 2009

(Visited 52 time, 1 visit today)