>

Sempre he cregut que tothom pot parlar l’idioma que vulgui, mentre no s’obligui a parlar en un idioma en concret, i em refereixo en especial a la convivència del català amb el castellà. Però tenint present aquesta idea, crec que hi ha determinades excepcions com és el cas de Cristina Peri, tot i les previsibles crítiques fanàtiques de la COPE i de Jiménez Losantos.
Montilla ha aprovat aquest acomiadament perquè diu que el català ha de ser la llengua preferent als mitjans públics. I aquesta idea l’enllaço amb els orígens de Catalunya Ràdio, emissora que neix als anys 80 justament per fomentar l’ús del català i la cultura catalana a les ones de ràdio.

És aquí quan entra en contradicció que hi hagi contertulis a sou que utilitzin el castellà com a llengua vehicular (a excepció també, de convidats o entrevistats de la resta de l’Estat), si justament les emisores de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió neixen per vetllar pel foment de la cultura i la llengua catalanes, cosa que no dóna cap engranatge a l’objectiu final de defensa i promoció de la llengua.

Per un cop en molt de temps estic d’acord amb Montilla qui, encertadament ha acusat d’extremista a Albert Rivera, per criticar aquesta decisió del tripartit-2.

(Visited 26 time, 3 visit today)