en veu alta

l'espai de reflexió d'en Roger Pons

Jo també vull un debat extraterritorial!El mes de maig vinent vindran les eleccions municipals i al meu poble es presentaran diversos candidats a l’alcaldia d’Esplugues. Com en altres eleccions municipals, Esplugues TV retransmetrà un debat amb tots els candidats.

Però jo no em conformaré amb què els caps de llista espluguins surtin a la televisió pròpia del territori d’on seran candidats. Perquè conec espluguins que viuen a la província de Tarragona i Girona. I aquests també es mereixen seguir el que proposin els alcaldables. Primera conclusió: vull que els candidats a l’alcaldia del meu poble surtin per TV3 atès que hi ha ciutadans d’Esplugues dispersos per tot el País.

Segon, a Esplugues hi ha colònies d’anglesos i alemanys i hi viuen marroquins i veïns d’altres nacionalitats, per tant, com que cal arribar a tots els ciutadans. Segona conclusió: cal que els candidats a l’alcaldia d’Esplugues facin un debat en cada idioma, català, castellà, anglès i alemany, àrab i potser algun altre idioma que m’oblido i que segurament es parli en alguna llar espluguina.

De què serveix tenir una llengua vehicular pública i tenir uns límits territorials definits si després l’únic que importa és arribar als teus amics i no defensar un model de servei fidel al teu País? Tercera conclusió: és hora d’aturar l’esforç que alguns estan fent d’espanyolitzar les eleccions catalanes. Serà que ser exministre del govern de l’Estat tira més cap allà que cap aquí.

(Visited 54 time, 1 visit today)

1 comentari

  1. Utilitzar les llengües per atacar políticament un programa és molt pobre. Ho estan fent alguns representants politics: Utilitzar la cultura i això és molt però molt perillós i preparar terreny per cremar en una zona protegida, en la qual ja ens pensàvem com a cultura supervivent, que ja era segura. Em sembla no només greu sinó també de gent sense escrúpols “todo vale”. ¿Dónde está la España

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2020 en veu alta

Tema de Anders NorenAmunt ↑