Ahir acabava el dia amb una visita a casa d’una veïna d’Esplugues que té un problema personal de fa temps, entre altres motius per la inactivitat de l’Ajuntament, i després vaig passar per l’Avenç a la inauguració del bar, que neix amb un disseny modern i desenfrenat per tal de rellançar el servei que presta a veïns i socis de l’entitat.
Aquest matí però, estava convidat a la XXV Jornada de sensibilització sobre la malaltia alcohòlica que cada any organitza l’Associació Alcohólicos Rehabilitados d’Esplugues al Casal de Cultura Robert Brillas. Es tracta d’una jornada en la que els socis de l’entitat es troben per participar en una sèrie de conferències que tracten sobre el problema de l’alcoholisme des de diversos punts de vista, tractats per professionals del sector sanitari.
Però el que em genera més admiració cap aquesta gent és l’esforç i la humilitat que han tingut per assumir que han patit una malaltia i que la solució és curar-la. L’alcohol, m’ho deia en Joan Garijo, expresident de l’entitat, és una malaltia de la que ningú en vol sentir a parlar i és més present del que ens pensem. De fet, les escoles parlen obertament dels problemes de la droga però no afronten el problema de l’alcoholisme. I tenir gent valenta (aquesta sí) que porta en el cas de l’ARE 29 anys treballant al capdavant d’aquest tema, és un exemple a seguir per molta gent.
(Visited 66 time, 1 visit today)