Fa uns dies vaig demanar oficialment l’adhesió d’aquest bloc a la Xarxa de Blocs Sobiranistes, un punt de trobada que acull gairebé un miler de blocs que treballen des de la xarxa per la construcció de l’Estat català.I molta de la gent que em coneix potser es pregunti per què aquest gir del model confederal que sempre havia defensat al model sobiranista que ara decididament defenso. Però l’únic “culpable” del meu gir és l’actitud ressentida d’aquesta Espanya en la que ens ha tocat viure.

N’estic tip dels constants atacs dels mitjans de comunicació espanyols, n’estic tip de les bones paraules que venen de Madrid i els mals gestos en què acaben convertint-se. N’estic tip que l’ofec econòmic al que el nostre País està sotmès no tingui ni el més mínim gest per part de Madrid d’intentar-ho resoldre. N’estic tip per què no dir-ho, de socialistes i populars que tot i que Catalunya mori en l’intent, ells seguiran justificant l’injustificable. N’estic tip del bloqueig de la plurinacionalitat de l’Estat; ni ús del català al Congrés, ni Senat cambra territorial. N’estic tip del menyspreu que pateix el català davant de tribunals polítics. N’estic tip de les travetes al corredor ferroviari. N’estic tip d’un aeroport sotmès als interessos d’AENA i no als interessos de Catalunya.

I seguiré omplint la llista en els propers temps. Ho tinc clar. Si en 30 anys no hem aconseguit com a País fer-los entendre res, no cal perdre’n 30 més. Vull que el President Mas sigui la primera i única primera autoritat d’aquest País. I una manera d’aliniar-me amb aquest camí que al que ells m’han anat arraconant és aquest, adherir el meu espai d’opinió a aquesta interessant iniciativa dita XBS.
(Visited 71 time, 4 visit today)