Avui els diaris es fèien ressò de la detenció d’un membre de la banda terrorista ETA per part de les forces de seguretat portugueses. Rubalcaba ha volgut donar un cop d’efecte a la presidència espanyola de la UE amb aquesta operació. Però a propòsit d’aquest fet, vull matitzar algún aspecte.

Si bé és cert que cal destacar la col·laboració de la Guardia Civil amb la policia portuguesa, també cal recordar la forma matussera amb què l’etarra va optar per fugir: donant una empenta als agents i fugint amb el cotxe patrulla. A 70 km però li esperava el final del contratemps que va tenir.

La meva pregunta és, per què la Guardia Civil havia deixat les claus del cotxe patrulla al contacte, de tal manera que aquesta negligència va permetre una fugida de l’etarra i un avergonyiment d’aquesta errada de primer d’acadèmia per part dels agents espanyols? Per què en Rubalcaba no explica que només va faltar als agents posar una caixeta de bombons i cava dins del cotxe patrulla per donar un sabor més dolç a la fuita?

És evident que no es oro todo lo que reluce tal com diuen els espanyols, i aquest n’és un claríssim exemple. Un exemple que si més no, hauria de permetre que els agents evitessin de cara al futur aquest tipus de pífies. Sort de Portugal que ha salvat els plats a l’Estat Espanyol i al govern socialista.

(Visited 48 time, 1 visit today)