El proper mes de novembre, Barcelona acollirà la visita de Benet XVI que visitarà la ciutat comptal per tal de donar el tret de sortida al servei de la Sagrada Família.
Ja s’està polemitzant i criticant molt aquesta visita, el recorregut que farà el Sant Pare o les despeses que pot generar la visita. Unes crítiques que sovint cauen en la demagògia i la gratuïtat de les mateixes, ja que es mouen des d’un punt de vista anticatòlic i no des d’uns paràmetres tècnics mínimament objectius.
Que només es pensi en la despesa econòmica de la visita i no en els beneficis no només espirituals sinó també econòmics, o en la projecció internacional de Barcelona i de retruc de Catalunya en són alguns exemples. Quants periodistes i seguici passaran per Barcelona i menjaran, dormiran i es mouran per aquí? Quants d’aquests periodistes parlaran de Barcelona en les seves cròniques als seus propis països gràcies a la visita d’aquest cap d’Estat? No tot és blanc o negre i cal medir contres però també pros.
I respecte a la projecció de Barcelona, en aquesta ocasió la ciutat podrà posar-se de llarg de cara al món. És una gran ocasió per fer bé les coses i per evitar possibles aldarulls dels malpopulars antisistema. És la ocasió de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament d’Interior per evitar conductes intolerants. La visita és una espasa de doble fil. Si s’assegura l’ordre, serà un punt a favor de la ciutat. Si hi ha aldarulls en sortirem malparats. El problema però, és que fins avui els responsables de la seguretat ciutadana han demostrat no estar a l’alçada de les circumstàncies. Veurem què passa.
(Visited 73 time, 1 visit today)