>

Aquests dies hem conegut les dades de creixement dels aeroports espanyols membres de la xarxa d’AENA. Entre aquests resultats s’ha pogut destacar el 9,3 % de creixement de l’aeroport del Prat. Potser en xifres absolutes un 9% no sigui poc, però sí que ho és comparant-lo amb altres aeroports com són Madrid, València o el mateix aeròdrom de Girona.

Si bé la ruta Barcelona-Madrid segueix mantenint-se amb un 9,9% d’increment, tot apunta que s’estancarà amb la posada en funcionament del TGV, malgrat que vist com va el tema, en aquests moments el tren no esdevé cap garantia ni cap alternativa seriosa al Pont Aeri.

Hi ha una dada que m’ha sorprès llegir, i concretament és el fet que Barcelona porta un retràs ni més ni menys que set anys respecte Madrid, quan l’aeroport castellà l’any 2000 va acollir els mateixos passatgers que el 2007 l’aeroport català.

Sobre les xifres de creixement, val la pena destacar l’increment de l’aeroport de València amb un 19,3%, i l’espectacular increment de l’aeroport gironí, que ha incrementat un 34,2% gràcies a l’aposta que ha fet Ryanair pel segon aeroport en trànsit aeri de Catalunya.

Esperem que amb la posada en funcionament de la nova terminal Sud del Prat, Barcelona remonti el ritme de creixement.

(Visited 10 time, 1 visit today)