Llegeixo que la conselleria en funcions d’Acció Social i Ciutadania que està en mans d’ERC, ha decidit portar als tribunals a Plataforma per Catalunya, al·legant que els de l’Anglada defensen uns plantejaments racistes i xenòfobs en el seu programa electoral.
Em semblaria totalment respectable que com a ERC o des de qualsevol altra organització, decidissin portar Anglada als tribunals, tot i que la mesura a priori hauria de comportar una anàlisi més extensa. Però el que no puc entendre és com des del Govern en funcions la sra.Capdevila té la fatxenderia de seguir pilotant i impulsant mesures que, al marge de les simpaties que hi puguem tenir, estan hipotecant el futur Govern de la Generalitat.
És que encara no han entès què vol dir Govern (i departaments) en funcions? És que encara no han assumit que no governaran en els propers anys? Per què es capfiquen en pervertir la legislació? La llei explica molt clarament que un govern en funcions només ha d’estar al capdavant de l’administració i no de l’estatus polític (entengui’s consellers i càrrecs de confiança, i mesures polítiques que tinguin un marcat perfil polític). I d’això el Tripartit-2 segueix abusant-ne.
I puc entendre que Convergència i Unió no faci massa crítica de tot plegat pel que li vé al damunt, i fins i tot per un punt pragmàtic pel que al traspàs de poders es refereixi. Però que ni Ciutadans ni Partit Popular hagin obert la boca en aquest tipus de coses em sembla del tot inapropiat en els moments que correm. Però és així, i per sort, per ben pocs dies.
(Visited 60 time, 1 visit today)