>

Aquest vespre, el líder de Convergència i Unió Artur Mas, ha aconseguit guanyar les eleccions nacionals amb 48 diputats, 11 diputats per sobre del segon partit més votat. Amb aquest bon resultat, Convergència i Unió aconsegueix consolidar la centralitat política després d’estar tres anys a la oposició. No és per menys tampoc, destacar la bona feina d’Artur Mas, al fet que no només ha guanyat en diputats i en vóts, sinó que s’ha recuperat la tendència imparable de pèrdua de representació que portava la federació des de l’any 1992. És així com després de 14 anys, Convergència i Unió remunta de nou. Una remuntada que s’ha fet palesa no només a les quatre provincies catalanes, sinó també a Barcelona ciutat.
El contrapunt als bons resultats de CiU, l’alternativa era el PSC-PSOE encapçalada per José Montilla. La “patacada” que han tingut ha estat respectuosa, al caure dels 42 diputats que va guanyar Maragall, als 37 que ha aconseguit Montilla. No hi ha dubte que la ciutadania ha castigat el mal govern de Maragall. Càstig que ha arribat també a ERC, qui ha perdut 2 diputats, passant dels 23 als 21. No hi ha dubte tampoc, que la clau de Carod-Rovira serà més petita i menys resistent que la que va tenir ara fa tres anys.

Val a dir però, que els altres guanyadors de la nit, a banda de Convergència i Unió, van ser els germanets petits del tripartit, la ICV-EU de Joan Saura. En aquesta ocasió, els membres desapercebuts del tripartit van sumar 12 diputats, amb un increment de tres diptuats respecte les darreres eleccions. En total, el tripartit ha passat dels 74 diputats al 2003 als 70 enguany.

Del Partit Popular de Josep Piqué cal reconèixer que, malgrat perdre 1 diputat i passar de 15 a 14, han pogut contenir les marees que constantment han estat rebent per part de Génova. Veient doncs aquests resultats, i reconeixent les mateixes paraules de Piqué, el PP ha demostrat de nou, tenir un votant fidel i fort.

Per últim, la gran novetat de la jornada ha estat la penetració de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía d’Albert Rivera. Cap enquesta pronosticava que el partit de Boadella i Espada obtindria representació al Parlament. Però no només és una sorpresa inesperada, sinó que no deixa de ser políticament la resposta a la política radical i reaccionària d’ERC contra els seus grans aliats polítics: Espanya i el PP. Amb un discurs espanyol, radical, ranci i reaccionari, Rivera aposta per espanyolitzar la política catalana. Sort que els 3 diputats residuals que té, no té prou força com per a fer moltes de les bestieses anticatalanistes que incorpora el seu programa.

Ara és hora però, de respectar al clar guanyador de les eleccions, i desitjar molta sort a l’Artur Mas, per a què formi el millor govern possible. Endavant Artur!

(Visited 8 time, 1 visit today)