>

Avui ha estat una jornada dedicada a treballar i a esmenar els pressupostos municipals que el PSC-PSOE aprovarà en el ple de dimecres vinent. Pel matí a la junta de portaveus, on només estàvem el PSC-PSOE, nosaltres i ICV (perquè en Lluís Ortega del PP té la dona hospitalitzada i el regidor d’ERC freqüenta poc la junta de portaveus) hem parlat dels pressupostos.

Iniciativa s’ha mostrat molt contrària a qualsevol mena d’acord amb el Partit Socialista. Condicionaven qualsevol mena de pacte a què el govern municipal renunciés a l’increment de l’IBI que va aprovar el mes passat. Però jo discrepo bastant d’aquest punt de vista. Que no hagi aconseguit que els socialistes hagin incrementat desmesuradament els impostos municipals no significa que sense més renunciï a influïr per poc que pugui, a la millora del poble condicionant el suport de CiU a determinades partides.

Per últim, aquest vespre he assistit a l’audiència pública que el govern municipal ha fet dels pressupostos. Unes línies molt generals que determinen les polítiques que vol impulsar el govern municipal al llarg d’aquest període pressupostari.

Tanmateix, hem fet arribar una pila d’esmenes al pressupost a l’equip de govern. Propostes que encara no tenen resposta però que algunes d’elles sabem que no prosperaran per les grans diferències entre CiU i PSC-PSOE. Un exemple, la supressió de les agents cíviques o la creació d’una emissora municipal de ràdio.

(Visited 5 time, 1 visit today)