Aquest matí el Casal de Cultura Robert Brillas ha acollit la presentació de la plataforma “Esplugues Decideix”, una organització cívica que neix amb la voluntat d’exercir un dels drets més democràtics que poden existir: la consulta popular.

Malgrat que el missatge giri entorn a la consulta sobre la independència de Catalunya, els membres de la plataforma han volgut insistir en la idea que l’important no és tant el resultat (malgrat que molts d’ells siguin independentistes), sinó el fet d’anar a votar i de participar d’aquesta forma d’expressió popular, concepte que comparteixo en bona mesura.

En qualsevol cas, qualsevol mesura d’exercici i foment del sistema democràtic no només cal respectar-la sinó també impulsar-la atès que l’objectiu ha de ser triple: mantenir, garantir i millorar el sistema democràtic com al menys dolent dels sistemes d’organització dels estats.

Enhorabona per la iniciativa, i pels qui vulgueu participar activament podeu consultar el bloc de la plataforma http://espluguesdecideix.blogspot.com.

(Visited 29 time, 1 visit today)