Al ple de dimecres passat, la suma dels vóts del PSC-PSOE, ICV, CiU i ERC va arraconar l’absurda discussió de la prohibició de la burka a la nostra ciutat. I dic absurda perquè en la nostra realitat, la presència d’aquesta peça de roba és del tot inexistent. En aquest sentit, puc entendre que hi hagi municipis que tinguin una realitat territorial que els obligui a regular l’us d’aquesta peça de roba, però no és el cas de la nostra ciutat.

Malgrat tot, el grup municipal popular fa fer una defensa aferrissada sobre els seus plantejaments intervencionistes, i va tractar a la resta de grups polítics gairebé d’extraterrestres invitant-nos a passejar pels nostres carrers per veure la quantitat de burkes que hi ha. Potser la presència de TVE i TV3 al ple explica que el grup municipal popular perdés per uns minuts el sentit de la realitat dels carrers d’Esplugues, i adoptés uns postulats extrems més propis del PP de Catalunya que no pas de l’agrupació local popular.

Entenc però, que no procedia vota aquesta moció per diversos motius:

  1. La realitat d’Esplugues, malgrat la insistència obsessiva del PP, ens fa creure que on no hi ha pràcticament existència de cap dona que vagi en burka, no fa necessària la regulació d’aquesta peça de roba. No té sentit regular quelcom que no existeix.
  2. Futur negre per aquestes dones si ens atrevim a prohibir l’ús d’aquesta peça de roba pels carrers de la nostra ciutat, ja que l’únic que aconseguiriem seria excloure-les i marginar-les socialment ja que la conseqüència seria que es quedessin a casa tancades, i afusellariem els mecanismes d’integració social i de llibertat que pugui haver sobre aquest tipus de població.
  3. L’ús de la burka és una qüestió generacional que amb el pas dels anys anirà perdent el seu sentit de l’ús, tot i que determinats plantejaments ultraconservadors en defensin el seu ús. Però en molts països islàmics qui usa la burka no deixa de ser gent gran vinculada a una altra època.

Però reivindico sobretot, que els regidors d’Esplugues hem d’esforçar-nos en resoldre problemes d’Esplugues, i per sort nostra, pels nostres carrers no tenim aquest tipus de problemes. Cal però seguir fomentant i millorant els mecanismes d’integració dels immigrants, però entre això i prohibir indiscriminadament hi ha un salt que no hem de fer, per responsabilitat política. Cal sobretot erradicar la demagògia i el radicalisme populista i fàcil que el PP està fent d’aquest tema.

Així m’ho sembla a mi.

(Visited 53 time, 2 visit today)