>

Malgrat que les enquestes li donaven una clara majoria sobre la precandidata demòcrata Hillary Clinton, Barack Obama ha aconseguit el bon resultat de separar-se només de Clinton en 2,72 punts. Això suposa 19,51 punts d’avantatge d’Obama sobre el tercer candidat, John Edwards.
Tenint en compte que Hillary era la candidata preferida i havia de ser la projectada gran candidata demòcrata, no crec que sigui un èxit massa exitós haver guanyat Obama per tan sols 2,72 punts, malgrat que encara quedin pràcticament tots els estats en escollir el candidat del Partit Demòcrata.

I sobre Obama, crec que segueix mantenint un bon discurs, renovador, jove, il·lusionant, prudent i que trenca amb l’stablishment demòcrata tradicional que representa Clinton. Un discurs que agrada a Europa. Potser per aquest darrer motiu Obama no acabi sent ni candidat ni president, perquè sovint el què agrada a Europa no agrada als EEUU.

Malgrat tot, l’empat tècnic entre Obama i Clinton suposa una nova bofetada a l’exprimera dama, que tot i guanyar per dos punts, segueix sense aconseguir desmarcar-se del senador Obama.

(Visited 12 time, 1 visit today)