Al ple del mes de desembre, Convergència i Unió va haver de mantenir una rigurositat suficientment ferma davant l’actitud de passotisme i de menyspreu que vam patir, juntament amb la resta de partits de la oposició, per part del govern municipal del PSC-PSOE.

En aquell ple s’havien d’aprovar els pressupostos municipals, els quals van tirar endavant amb els únics vóts del partit del govern, ja que l’entesa dels quatre grups de l’oposició va permetre que marxessim del ple en el moment de votar-los. El 43% dels regidors vam coincidir per tal de denunciar l’actitud socialista davant d’aquest tema.

Per què nosaltres els vam analitzar negativament?

  1. Perquè s’han aprovat amb una falta de debat econòmic al no haver volgut debatre els increments de les ordenances fiscals en un ple com ha estat passant any rere any en les dues darreres legislatures.
  2. Perquè hi ha hagut una falta de transparència molt evident: vam rebre els pressupostos molt tard, pocs dies abans del ple de desembre. Pressupostos incomplets que arribaven per capítols en diversos dies. Ni un trist enquadernament del document pressupostari.
  3. Perquè ha faltat esperit d’acord i de consens ja que encara és hora de rebre una trucada o un correu electrònic oferint-nos de participar en l’elaboració dels mateixos, actitud que altres anys sí que havien tingut. Anem a pitjor.
  4. Perquè s’han nodrit d’una falta de rigor i d’humilitat política absolutes atès que el deute per al 2010 de l’Ajuntament es dispararà un 51% més respecte anys anteriors. No es pot disparar el deute en una situació de crisi econòmica com l’actual. Cal moderació i contenció de la despesa pública. La incertesa del final de la crisi és plenament palpable. Més de nou milions d’euros de deute municipal.
  5. Perquè han premiat els càrrecs de confiança amb una retallada de les nòmines molt per sota de la retallada de tècnics i treballadors. Una situació que els sindicats municipals també han exigit. Una política d’”esquerres” exemplar.

Queda clar doncs, que des de Convergència i Unió lamentem profundament que el Partit Socialista actuï amb aquesta uniteralitat amb un tema tan crucial com són els pressupostos de la nostra ciutat. Volen governar sols i amb aquesta actitud ens ho demostren.

El nostre grup polític s’esforça per intentar ser constructiu i no ser innecessàriament dur fent oposició, perquè creiem en el pacte i l’acord com a eina vàlida per avançar, però aquesta gent cada dia ens dóna més motius per trobar acords amb l’oposició i plantejar un model diferent al model socialista. Rebutgem aquests pressupostos destructius.

Creiem que hi ha més maneres de fer les coses, i sobretot cal escoltar tothom, oposició, sindicats i veïns. Les petites idees sumen al gran projecte de ciutat. Una ciutat que és bonica, que ens estimem i que volem que avanci molt més i molt millor sota l’estel de l’esperança i del somni d’una Esplugues ideal.

(Visited 37 time, 3 visit today)