Sento per un mitjà de comunicació que aquests dies de Setmana Santa es durà a terme una processó laica, no recordo on era però sí que explicitaven que no hi hauria cap autoritat religiosa en aquella processó.

El sentit comú de vegades perd el seu rumb, i aquest n’és un clar exemple. Agradi més o agradi menys, la cel·lebració de la Setmana Santa no deixa de ser una festivitat religiosa, que comença des de la Plaça de Sant Pere i que continua per moltes diòcesis, esglésies i comunitats parroquials de moltes ciutats i pobles.

Però d’aquí a publicitar una processó laica? És el tercer pas dins la desnaturalització que estan patint determinats esdeveniments religiosos, començant pel propi matrimoni, continuant pels nouvinguts “batejos civils” i ara les processons laiques. Què serà el següent?

Voler fugir de l’origen d’una societat, de les seves arrels no és cap element positiu ni sa per la història i ni per la pròpia identitat d’un poble. I fugir i pretendre negar les arrels cristianes de la nostra societat no són més que símptomes d’abandonament del sentit comú i de voler amagar el que som.

(Visited 79 time, 4 visit today)