Les declaracions sortides de to que ahir va fer el candidat d’ERC a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, en les quals citava expressament que “Madrid és una festa fiscal i a Andalusia no paga ni Déu” han estat replicades pels sectors afectats i com no, per la resta de candidats a la Presidència de la Generalitat, entre ells, el candidat socialista.
Però em sembla a mi que en Montilla hauria d’haver fet la declaració com a President de la Generalitat i no com a candidat del PSC-PSOE per una raó molt senzilla: perquè la imatge del nostre País s’ha vist malmesa novament per boca d’un líder d’ERC. I en aquest tipus de casos, Montilla sap actuar molt bé propagant concòrdia i diàleg. Però novament, quan cal intervenir per reconduïr la projecció de Catalunya cap a la resta de l’Estat, aquest senyor ni apareix. 
La imatge de Catalunya s’ha de defensar a qualsevol preu perquè al seu darrera hi som totes les catalanes i els catalans, i per això més que mai cal defensar aquesta ciutadania que sustenta el País. 
Segurament aquesta hauria pogut ser una de les darreres marques positives que en Montilla podria haver fet per a Catalunya, però ni tan sols això, i mira que és demanar ben poc… En fi, esperem que a partir del dia 28, hi hagi un nou President de la Generalitat que sàpiga fer valdre la imatge i l’honor dels catalans, quan algú, sigui d’aquí o d’allà, s’extralimiti amb les seves paraules i atiï el foc.
(Visited 34 time, 1 visit today)