Sento per la ràdio que quatre alcaldes han estat assassinats aquest darrer mes per part de les organitzacions criminals de Mèxic.

Una situació de pànic i terror que porta temps imposant-se i convivint amb el dia a dia del poble mexicà i que sembla no trobar fi. Una situació que supera les accions que duu a terme el govern del President Felipe Calderón, les quals resulten del tot insuficients per a erradicar aquestes onades de violència.
Cada notícia que arriba de Mèxic és per a fer-nos saber que hi ha nous assassinats, però la pregunta no és fins quan durarà aquesta situació, sinó per què s’ha permès arribar fins aquí.
Quin govern és el responsable de tot plegat? El de Calderón? El de Fox? El de Zedillo i el seu etern PRI? Quin grau de responsabilitat ha tingut també la societat mexicana d’entrar en aquesta mena de jocs i obscures relacions?
Segurament que la responsabilitat de la situació és col·lectiva, no només d’uns o altres. Però la unitat i la complicitat entre societat i govern ha de ser la màxima possible perquè és intolerable que en una societat avançada i democràtica com la mexicana hi hagi aquests brots de transgressió del dret a la vida, d’intransigència i de vandalisme criminal vinculat a les màfies de la droga.
La solució de futur ha d’arribar d’alguna manera, si no és que es vol acabar convertint aquest país en un estat totalitari controlat per la màfia i no per un govern sorgit de les urnes. Cal acabar amb els crims i caldria també preguntar-se si la comunitat internacional i sobretot els EUA s’estan implicant suficientment per ajudar a Mèxic a erradicar aquesta lacra social. El temps dirà.
(Visited 48 time, 1 visit today)