Què li està passant al PSC-PSOE que li estan marxant les poques persones representatives que li quedaven de la denominada ala catalanista? Primer va ser l’equidistància continguda de Ferran Mascarell, recentment l’expresident Pasqual Maragall i la darrera marxa la de l’historiador i històric militant socialista Jaume Sobrequés.
Potser caldria que es fessin mirar, Montilla i companyia, què estan fent perquè no només les enquestes els vagin malament, sinó que tinguin referents del partit de primer grau que també marxin, i els pocs que es queden vagin carregant dia si dia també contra la línia de flotació del PSC-PSOE fins i tot dins del propi Govern. Penso en Montserrat Tura, Antoni Castells i el genuí Ernest Maragall.
I m’ensumo que en les pròximes setmanes aniran sortint del PSC noves persones que discrepen amb la línia de submissió al PSOE que porta aquest partit. Caldrà veure entre tot plegat, si finalment Ciutadans pel Canvi segueix com a soci dels socialistes, quan ja han avançat que cal replantejar la relació i la raó de ser d’aquesta plataforma propera a Pasqual Maragall.
Està fent efecte la Casa Gran del Catalanisme d’Artur Mas? A priori sembla que sí, però el temps ratificarà si els fonements han estat fets amb material de qualitat.
(Visited 51 time, 1 visit today)