El passat mes de juliol, el govern municipal va aprovar una sèrie de mesures per contenir la despesa pública que inevitablement passen per reduïr no només les retribucions dels càrrecs electes, sinó també ajudes, subvencions, projectes…
Des de CiU portem molts mesos proposant que s’aturessin determinades obres públiques al municipi, sempre intentant donar suport al govern municipal en un tema crític com és la congelació d’inversió pública. Però mai s’han tingut en consideració els nostres plantejaments ja que s’han anat aprovant préstecs, s’han anat fent modificacions del crèdit municipal segons convenia i no s’ha posat un relatiu fre a la disbauxa econòmica fins que Madrid ho ha ordenat gràcies a les mesures que el PSOE de Zapatero va aprovar tot solet.
És doncs paradoxal, o un doble discurs com algú m’ha dit, el que el PSC-PSOE d’Esplugues ha estat fent aquests darrers mesos quan a política econòmica es refereix. Per una banda han seguit la seva operativa habitual incrementant el deute públic (tot i que l’any passat no es va complir la l’estabilitat pressupostària que exigeix la llei) i per altra han aprovat un ventall de mesures perquè ha vingut imposat pel Govern Central.
Està clar i en això estem d’acord, que cal afrontar la retallada de despesa, però no entenem que sigui sa pel municipi que s’hagi dut a terme aquesta retallada de cara a la galeria i s’hagin oblidat els postulats de modèstia i prudència econòmica que fa mesos que venim reclamant des de Convergència i Unió. Que més val poc que gens, també és veritat. I cal donar-hi suport, però calia ser més agosarats i fer un gir econòmic que l’únic que ha anat suposant ha estat inflar la despesa municipal en temps d’incertesa econòmica. Mala planificació econòmica per part de la regidora de Recursos Generals i Econòmics, sra. Pilar Díaz.
Així està la situació municipal i les entitats d’una manera clara en pagaran els plats bruts. És evident que la incertesa de la conjuntura econòmica ens hauria de fer ser molt prudents, molt modestos econòmicament i sobretot fer un esforç extraordinari per no malgastar els recursos econòmics en coses banals.
(Visited 51 time, 1 visit today)