El Govern rebia ahir de mans de l’Estat espanyol el traspàs de Rodalies. Un traspàs que comença malament els seus primers dies (tot i que formalment serà a partir de l’1 de gener), ja que la Generalitat tindrà la competència exclusiva en horaris i tarifes, mentre que la competència compartida amb l’Estat recaurà en els trens i el personal, ja que les estacions i les vies seguiran a mans d’Adif; per tant, a mans de l’Estat.

El tripartit ja s’ha afanyat a vendre aquest traspàs com històric, però com sempre, en aquest país les coses acaben fent-se sempre a mitges i prova d’això n’és el traspàs que avui els rotatius catalans recullen. Em pregunto per què el govern de Montilla no ha estat capaç d’aconseguir un acord global del traspàs? No ens diuen que tenim un gobierno amigo a Madrid? Això hauria de facilitar les coses però sembla que no, que seguirem rebent les competències en comptagotes mentre mantenim estancat l’autogovern.

Només podrem ser independents d’Espanya gestionant presons? Poca ambició nacional la d’aquest País, poca ambició nacional la d’aquest govern. No aconseguirem la independència gestionant horaris i no les vies! Un ridícul paper el que ERC ha fet com a part integrant d’aquest govern, però malauradament, això no és cap novetat ja que hi estem acostumats.

(Visited 38 time, 1 visit today)