>

Vull dedicar aquestes línies al meu pare, qui ha manifestat en els darrers dies la seva sorpresa per una suposada defensa a Letizia Ortiz Rocasolano en el darrer “Pols de la Ciutat” que vam gravar el passat dimarts dia 8 als estudis d’ETV.

Sempre m’he mostrat contrari als diferents models de corones i a les monarquies parlamentàries, ja que entenc que la corona no deixa de ser una institució anticuada i obsoleta, però sobretot no és com a tal democràtica perquè no es pot escollir al rei. Aquesta és per tant la principal diferència sobre un sistema republicà.

Ara bé, en les declaracions que vaig fer a la televisió constataven que, malgrat que no comparteixi l’essència no democràtica de les figures reials, sí que admeto que la corona espanyola és democràtica (com a institució) pel fet que la constitució espanyola va ser refrendada per les majoria dels pobles existents a l’Estat espanyol. Agradi o no és així.

També vull constatar que per a Catalunya és més convenient una monarquia a l’Estat que no una república tot i que aquest tema requeriria un altre post. Però en aquest sentit en declaracions a ETV deixava ben clar que preferia una monarquia parlamentària com l’espanyola que no pas una república com Veneçuela o Nicaragua, on els seus presidents són autèntics dictadors encoberts per unes eleccions de dubtosa credibilitat. Per tant, per sobre del model d’Estat, democràcia.

(Visited 11 time, 1 visit today)