>

Avui llegia a la premsa que el president francès Nicolas Sarkozy ha intermediat en l’afer dels periodistes i dels treballados aeris retinguts al Txad. Bé, ho valoro positivament en el cas que aquestes persones siguin inocents i s’hagin vist involucrades en un afer del que no en tenien cap relació. I en aquest sentit, en presumeixo la seva pressumpció d’inocència.

Ara bé, el tema que vull centrar és concretament l’actitud del president francès. És el segon cop en aquest escas mig any de mandat que porta, que Sarkozy adopta una actitud messiànica pel que respecta la seva imatge. L’anterior cop d’efecte el va fer, si malament no recordo, en una suposada negligència d’unes infermeres al Líban (corregiu-me si no és així). Bé també per a les persones que havien quedat bloquejades en tal país.

I és que en general, em dóna la impressió que Nicolas Sarkozy és el Bush europeu pel que a afany de protagonisme respecta. Sembla que persegueixi en tot moment els gestos més efectius per tal d’anar guanyant popularitat no només a França sinó també arreu del món. Un altre exemple va ser, quan dies enrera va ser preguntat en una entrevista televisada pel seu matrimoni, i sense més preàmbuls va aixecar-se i va marxar.

De moment només és una impressió basada en els fets que he exposat, però bé, el temps dirà si vaig o no errat en aquest plantejament.

(Visited 23 time, 1 visit today)