>

Ens remuntem a l’any 2000. Govern del PP a l’Estat Espanyol. Proposta de trasvassament del riu Ebre cap a les conques del sud-est de l’Estat. Suport condicionat de CiU al trasvassament. L’actual tripartit fent demagògia a les Terres de l’Ebre carregant implacablement contra CiU i PP. Arriben a signar el juliol de l’any 2000 el “Compromís dels partits polítics per l’Ebre -en contra del Pla Hidrològic del PP-” en el que es demanava expressament en el seu punt tercer la retirada del projecte de connexió de les xarxes de Tarragona i Ter-LLobregat perquè ‘representa l’inici del transvasament de l’Ebre’.

Any 2008, Tripartit desgovernant Catalunya. El Govern català per aturar la sequera de l’àrea metropolitana de Barcelona adopta la mesura que va rebutjar quan era a l’oposició. Això sí, justifica que és reversible i temporal, però s’han acabat menjant amb patates allò del “no al trasvassament”. El quart punt de l’acord establia la ‘presentació dels recursos i accions jurídiques adients’ contra el transvasament de l’Ebre ‘en qualsevol dels seus ramals’.

Contradiccions i demagògia que els està sortint cara. Això sí, són polítics que no tenen cap mena d’ètica ni d’escrúpol en no voler admetre les seves pífies. No anem bé.

(Visited 22 time, 1 visit today)