Avui llegeixo a La Vanguardia digital el titular d’una notícia que diu exactament això: El CIS deja a CiU a nueve escaños de la mayoría absoluta. Una notícia que es refereix a una nova enquesta que publica el Centro de Investigaciones Sociológicas el primer dia de campanya electoral.
Que es vagin fent enquestes abans de les eleccions i amb tanta quantitat, no és que em sembli bé, però tampoc li dóno major importància. Ara bé, que un organisme públic es dediqui a difondre enquestes d’intenció de vót en plena campanya electoral no em sembla gens bé. L’únic que hauria de primar hauria de ser el debat electoral i la confrontació de models de país entre forces polítiques per tal de facilitar el màxim possible als electors la opció política a escollir.
Però contaminar amb suposicions el que hauria de ser un debat net i generós d’idees no crec que ajudi en res ni a ningú més que als qui elaboren enquestes, que són en el fons, els principals beneficiats de les mateixes. Cal aturar aquesta sangria de morbositat política que suposen les enquestes pràcticament “a diari” que surten per tots costats. Si més no, aturar-les en plena campanya electoral. Queda dit.
(Visited 46 time, 1 visit today)