Se’m fa extrany veure els canals televisius de RTVE sense publiciat. Des d’ahir els canals públics estatals han deixat d’emetre publicitat en les seves emissions a l’estil del que fa anys venia fent RNE.

Sens dubte, un encert en la política que portava l’ens públic en l’àmbit dels canals de televisió atès que no només es generava una situació de competència deslleial entre TVE i la resta d’emissores privades, sinó que a més es condemnava als televidents a aguantar els incordiosos i llargs talls de publicitat per veure un producte pagat de la butxaca de tots els contribuents.

Crec que la decisió pot comportar un cert increment de l’audiència de TVE ja que la gent està molt farta de la publicitat. És la primera gran millora que s’aplica a TVE. Ara cal que intervinguin la qualitat de la programació, i que d’una vegada per totes copiïn l’exemple de qualitat que la cadena pública britànica BBC lidera arreu del món.

Per cert, crec que caldria que el Govern tripartit o un futur govern de Convergència i Unió seguissin l’exemple de TVE i comencessin a reduïr la publicitat de les emissores de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio. Cal copiar les bones idees.

(Visited 25 time, 1 visit today)