>PSOE Malgrat haver guanyat les eleccions, el seu increment ha estat molt tímit ja que ha perdut 1 diputat a la resta de l’Estat. Val la pena destacar la suma de 4 diputats més del PSC. És incomprensible com, amb el maltractament que ZP ha fet a Catalunya, encara pugin en diputats. Incomprensible com el país ha donat suport a aquells que han tolerat apagades, caos aeris, vagues de busos, aturades de Renfe, etc.

PP Puja 1 diputat a Catalunya i 5 en la totalitat de l’Estat. Queda clar que Rajoy ha remuntat el partit però no el suficient per a governar. Crec que Rajoy ha aconseguit no governar gràcies als barons del PP més reaccionari. Dit en altres paraules, Rajoy potser avui seria el guanyador si hagués assumit uns postulats més moderats propis d’ell, però els postulats d’altres li han pres la presidència del govern de l’Estat.

CiU La gran guanyadora d’aquestes eleccions. No només resisteix la forta bipolarització, sinó que incrementa un diputat més. Per tant, tindrà el paper d’àrbitre en aquesta nova legislatura. Mentre ERC, PNV, EA, CHA, CC perden diputats, CiU no només manté, sinó que puja 1 diputat.

ERC S’esmicola la clau de Carod-Rovira. Han pagat l’engany al seu electorat i la seva nefasta gestió a Madrid, on no han fet valdre la seva força per avançar en l’autogovern. Que Ridao s’hagi presentat a aquestes eleccions amb allò de “Objectiu 1r: independència” té delicte. “Objectiu 1r: fer fora Montilla” i “Objectiu 2n: independència”.

EAJ-PNV Aguanta la bipolarització tot i perdre 1 diputat i es consolida com l’únic referent basc a Madrid, ja que Eusko Alkartasuna perd l’únic diputat que tenia.

BNG Tot i seguir al grup mixt, manté els 2 diputats que tenia. Per tant, a l’igual que PNB, aguanta bé la bipolarització d’aquestes eleccions i segueix sent la veu del nacionalisme gallec a Madrid.

IC-IU Comença la seva mort definitiva perdent 3 diputats i perdent grup parlamentari. El discurs anticuat del comunisme comença a passar factura en benefici del PSOE. La marca blanca de ZP arriba ja a la seva fi.

C’S Rivera és l’altra gran víctima d’aquestes eleccions. Fracassa estrepitosament en l’objectiu d’implantar el seu projecte extremista i radical espanyol. El partit de Rosa Díez se’ls menja i aconsegueix 1 diputat. Ciutadans ha començat el seu compte enrere. La primera gran derrota va ser a les municipals on amb prou feines va aconseguir regidors i ara no han aconseguit ni un sol diputat. Aquesta gent arriba com IU a la seva fi. L’invent ha durat poc.

(Visited 8 time, 1 visit today)