Al ple de novembre el govern municipal va sotmetre a votació el projecte de pressupostos municipals per l’any vinent. Un projecte per la ciutat que he volgut representar en un viatge en cotxe on la ciutadania d’Esplugues ha d’obtenir una sèrie de beneficis.

Comencem el viatge sabent que de gener a octubre de 2013, és a dir, d’aquest any, l’IPC (o el cost de la vida) s’ha incrementat un 1,2%. Per tant, cadascún dels consums que facin els ciutadans en aquest viatge tindran aquest sobrecost respecte l’any passat.

Ara bé, el pressupost contenia dos elements importants per fer el viatge; per una banda, el combustible perquè el cotxe funcioni, era la partida de polítiques de suport a la recuperació econòmica, als emprenedors i a la creació de llocs de treball, que aquesta representa un increment d’un 9,7% respecte l’any passat. Una partida imprescindible perquè el cotxe funcioni i el viatge tingui èxit.
Per altra banda, el viatge requereix un full de ruta, un camí que cal seguir per tal de trobar hotels per dormir, restaurants on poder menjar i botigues on poder obtenir mitjans per millorar la qualitat de vida. En aquest cas, totes aquestes condicions són la despesa a favor d’unes polítiques socials que suposen un 5,5% d’increment també respecte l’any anterior.
Un viatge que pot tenir èxit perquè està ben encarrilat, si bé hi ha una amenaça important i és l’eufòrica previsió d’ingressos per a l’any vinent que el govern ha previst en més d’1.000.000 € de més respecte 2013. Tenint en compte que l’Ajuntament depèn de diverses transferències d’altres administracions públiques, les quals porten una demora explícita en pagar el que deuen, em sembla que hi ha hagut un abús de confiança en aquesta previsió, i aquesta eufòria en els ingressos, podrà repercutir negativament en la resta del viatge.
Per això vaig decidir abstenir-me en aquesta votació; perquè el viatge ha de tenir garanties d’èxit.
(Visited 52 time, 1 visit today)