Si bé el mes passat parlava dels pressupostos municipals, aquest mes vull fer una referència a diversos apunts sobre el pressupost del Govern de la Generalitat per aquest any.
1er. Apunt. Com ja és públic, els grups parlamentaris de CiU i del PP han tancat un acord per aprovar els pressupostos i la llei d’acompanyament per a aquest any 2012. Sí, aquell PP que governa amb socialistes i comunistes al País Basc i Extremadura respectivament. Gràcies a aquest acord es podran tirar endavant uns pressupostos difícils en uns temps molt complicats. No són els pressupostos que des de CiU voldríem, però són els únics pressupostos possibles tenint en compte la crítica situació de les finances públiques.

2n Apunt. Tot i els malvats esforços d’alguns partits, cal deixar ben clar que no hi ha cap acord estable entre CiU i PP, i que aquest és una acord que té efectes sobre els pressupostos i la llei d’acompanyament per a l’any 2012. I que aquest acord és molt important pel nostre País, però en cap cas significa que s’hagi arribat a una col·laboració estable entre CiU i el Partit Popular per la resta de la legislatura. Un exemple és l’aprovació parcial de la llei òmnibus amb el PSC-PSOE.
3er Apunt. Tampoc no hem renunciat a res. Aquest acord per tirar endavant els pressupostos s’ha tancat sense que des de CiU hàgim renunciat a cap dels nostres principis ni a cap punt del nostre ideari polític. Hem aconseguit aprovar els pressupostos que Catalunya necessita per reequilibrar les finances, per lluitar contra la crisi econòmica, i per pagar els deutes que els anteriors governs de la Generalitat van deixar amb molts ajuntaments entre ells el d’Esplugues, que encara deu diners a la ciutat, dels anys 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011. 
4t Apunt. Tant el Govern com el grup parlamentari de CiU van obrir converses per a l’aprovació dels pressupostos tant amb el PSC com a Esquerra, però en cap dels dos casos va ser possible arribar a un acord satisfactori, quan són part responsable per haver governat aquest País, de la situació del Govern català.
5è Apunt. Dir també que l’acord dels pressupostos permetrà que Catalunya pugui protegir l’estructura central de l’estat del benestar i, alhora, complir amb els objectius de dèficit fixat des de les institucions europees. El pressupost del 2012 redueix el dèficit de les finances públiques combinant les polítiques d’austeritat en la despesa amb mesures d’increment dels ingressos.
6è Apunt. Cal recordar també l’actitud irresponsable i partidista d’altres forces polítiques ja que per primera vegada des de la restauració de la democràcia, tres forces polítiques (ICV, Solidaritat i Ciutadans) han decidit obstaculitzar l’aprovació de la llei d’acompanyament dels pressupostos portant-la al Consell de Garanties Estatutàries. Aquest gest no només endarrerirà l’aprovació d’una llei molt necessària per a Catalunya, sinó que, a més a més, suposarà un cost de 50 milions d’euros per a l’erari públic.
Des de CiU seguim completament oberts a arribar a acords amb totes aquelles forces polítiques que tinguin voluntat de sumar esforços per superar les dificultats que el nostre País té per davant. En aquesta legislatura tenim per davant encara molts temes importants de país que requeriran d’amplis suports polítics i en els quals esperem poder arribar a acords amb totes les forces polítiques. 
Recordeu per últim, recordar-vos que ens podeu plantejar les vostres inquietuts a través del web www.facebook.com/rogerpn o directament al correu electrònic elpont@rogerpons.cat
(Visited 58 time, 2 visit today)