Al darrer ple municipal vam assistir a l’aprovació de diversos punts en l’ordre del dia que es referien a matèria econòmica digna de ser considerada en la següent reflexió.

Mentre el govern municipal es congratula a través dels mitjans de comunicació que controla, de què l’Ajuntament es troba al corrent dels seus pagaments, la realitat és que fins abans del ple de març es devien diverses factures. Factures d’anys anteriors (2010 i 2011), i algunes d’elles justificades com perdudes per la pròpia corporació. Un fet totalment inèdit i intolerable davant d’una gestió pública que ha de ser extremadament pulcra i rigorosa pel que fa a la seva gestió pecuniària. Però tot això no ho han volgut explicar, segurament, per vergonya cap a la ciutadania i cap als propis proveïdors que han hagut de veure demorats els pagaments dels serveis que han prestat a la ciutat.
A més a més, l’altre gran argument que s’han ocupat de publicitar a bombo i plateret és el superàvit d’1,4 milions d’euros. És fàcil i temptador dir ràpidament que tenim un ajuntament sanejat i tot el que es vulgui, però la realitat és que l’acció del govern municipal està portant moltes vergonyes que costaran a la ciutat molt més de la xifra esmentada.
Recordem que l’Auditori de la ciutat que ha estat paralitzat, a banda dels més de 14.000.000 € que estava projectat, té planificada una desviació de l’obra prevista d’uns 7.000.000 € que evidentment, no es cobreixen amb el superàvit del que es va fanfarronejant tan fàcilment. O el poliesportiu de Les Moreres, que la previsió de la desviació de l’obra suma més de 4.000.000 €. És a dir, que entre una i altra obra, les desviacions acumulen uns 11.000.000 d’€.
Parlem del deute d’aquest ajuntament que arriba al 79%. Una xifra gens menyspreable (i no em val allò de dir que el veí del costat té un deute 40 punts superior, perquè la bona gestió i el bon govern han de valorar-se cap al que fa un mateix) que no m’agradaria tenir a casa meva.
En qualsevol cas, les xifres parlen per sí soles i al final, el més preocupant de tot és l’afany de voler-les maquillar i explicar mitges veritats. El nostre grup seria força més comprensiu amb l’equip de govern si fós més sincer i menys escapista amb la realitat. I és aquesta dura realitat que vivim per la que podem entendre dificultats econòmiques. Però no ens val vendre bona gestió quan no és tan bona com es publicita.
La paraula humilitat hauria d’estar més present a les entranyes d’aquest govern municipal. No només perquè no tenen la majoria suficient per fer el que vulguin, sinó perquè la seva manera de fer, segueix tenint teranyines inhòspites.
Recordeu finalment, que ens podeu plantejar les vostres qüestions a través del correu electrònic elpont@rogerpons.cat
(Visited 71 time, 5 visit today)