Al ple ordinari del mes d’octubre es va produïr un fet inèdit, i va ser que el PSC-PSOE va perdre una votació 28 anys després de governar amb majoria absoluta i amb un cert despotisme. 

L’objecte de la votació eren unes ordenances fiscals que havien de nodrir una part dels ingressos del pressupost municipal per a l’any vinent. L’equip de govern ens havia manifestat que la caiguda d’ingressos ascendia aproximadament a 1.700.000 € i que això els obligava a incrementar un 3% les taxes i a reduïr dràsticament algunes de les despeses que fins ara assumien. Fins aquí, res a dir.
Però hi va haver tres grans motius que ens van obligar a votar en contra d’aquestes ordenances i que no van ser únicament l’arbirtrari 3%.
1.- nosaltres criteris tècnicsdesencaixats: partint de la base que cal una màxima eficiència i una elaboració financera el més realistes possibles, el PSC ens va indicar unes determinades reduccions en uns temes concrets, que no cobrien el 1.700.000 € ja que deixaven encara al descobert 500.000 €, cosa que posava de manifest que els criteris tècnics que plantejavem des de CiU no s’avenien a la realitat que ens oferia el PSC. No estavem disposats a donar un xec en blanc al govern quan havent ofert postposar el ple d’aprovació 15 dies per intentar trobar una solució conjunta a aquests 500.000 € que no sabien d’on retallar, és van negar a rodar.
2.- Unes propostes descartades: La nostra formació proposava un projecte ambiciós de dinamització de l’economia de la ciutat a través de la creació d’un niu d’emprenedors que permetés posar mitjans públics sobre la taula per tal de contenir en la mesura del possible, la greu situació econòmica que vivim. A aquesta proposta complementàvem fraccionar pagaments de guals, llicències de terrasses de bars, reducció d’IBI pels qui apostessin per energies renovables, però el PSC no només no va acceptar les nostres propostes sinó que va reduïr en 75.000 € la partida de dinamització econòmica.
3.- una manca de voluntat política: Havent previst una caiguda d’ingressos de 1.700.000 € el PSC només va voler negociar 400.000 € que era el que ascendia una proposta conjunta de l’oposició. Els 500.000 € que van quedar pendents i la resta de la caiguda no va ser en cap moment objecte de proposta de negociació. Tampoc no vam veure ni un sol dia en els 15 dies que va durar la negociació a la regidora responsable de serveis econòmics, l’alcaldessa Pilar Díaz. Per tant, ens sembla que la sincera voluntat política d’arribar a algún acord distava bastant del que ha de ser una política de consens que en aquests moments ha de ser totalment prioritària.
Concloem per tant, que la inèrcia del vell poder, dels 7 majories absolutes que va gaudir el PSC-PSOE anys enrere, li han passat factura amb una manera de fer, de negociar, que en cap cas no entenem ni compartim. Teniem els nostres motius per votar en contra de tot plegat perquè ara més que mai cal consens i decisió per tal de tirar endavant el més eficaçment possible la nostra ciutat.
Recordeu que ens podeu fer arribar temes per a comentar a la nostra bústia elpont@rogerpons.cat

(Visited 46 time, 2 visit today)