en veu alta

l'espai de reflexió d'en Roger Pons

La massacre de Siria

Per enderrocar Muammar al-Gaddafi tant Sarkozy, Berlusconi i els EUA de l’amic Obama van coordinar-se per imposar una intervenció militar sota l’empara de l’ONU a Líbia en nom de la llibertat (i d’altres interessos menys proclamats). Fins aquí molt bé, anar llençant cuets de tant en tant per anar debilitant les forces oficialistes del coronel.

Com el cas de Líbia, amb altres diferències, més països de l’Orient han tingut major o menor complicitat d’Occident. I fins aquí tot molt maco. Però resulta que passades unes quantes setmanes, el líder sirià Bashar al-Assad inicia un autèntic genocidi contra el poble al que serveix que dura setmana rere setmana amb l’única finalitat de controlar el tan preuat poder polític del país.
I on estàn els grandiloqüents líders mundials defensors de les llibertats i la democràcia? Com a molt hem sentit dir al ministre d’Exteriors francès que seria pitjor el remei que l’enfermetat referint-se a dotar d’armes a l’oposició siriana. Ara Kofi Annan és enviat especial de l’ONU per intermediar. Però amb aquella delicada i controlada presència que entre uns i altres tenen i que evidencia l’altra part de la moneda a l’eufòrica retòrica que es va utilitzar contra Gadaffi.
Algú pot denunciar en veu alta aquest genocidi que Assad està duent a terme? Per què cap país ni d’Amèrica ni de la UE comencen a prendre mesures contra aquesta massacre? Tinc la impressió que l’arbitrarietat en la defensa dels drets humans és un tumor no resolt i que sempre acabarà traspassant-se als actors del moment. I això em molesta com a ciutadà d’aquest injust món. Però el meu modest esforç és denunciar-ho des d’aquestes línies.
(Visited 98 time, 3 visit today)

2 comentaris

  1. No es fa res per la por a Rusia, i una menys en aquest cas a la Xina.

  2. Hi estic d'acord. De fet han estat els dos països que han votat en contra de les accions contra Siria, però l'altra pregunta és, com pot ser que dos països que han demostrat sobradament seriosos dubtes de democràcia i llibertats, encara tinguin aquesta capacitat de decidir. No anem bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2019 en veu alta

Tema de Anders NorenAmunt ↑