És ben possible que us hagueu fixat que en alguna columna d’aquest número del Pont aparegui alguna referència a les mocions que el ple de maig va aprovar sense els vóts de Convergència i Unió. És ben possible que algú ens critiqui aquesta decisió per alguna banda. Però tot té una explicació que voldria passar a explicar seguidament.

Un cop s’acaben els temes ordinaris que es porten a debat i votació als plens municipals que mensualment fem, hi un següent apartat denominat mocions, que és allà on els grups polítics podem presentar les nostres propostes per tal que la corporació municipal es posicioni sobre un determinat tema.
Com que els regidors de Convergència i Unió hem estat escollits per les ciutadanes i ciutadans d’Esplugues, entenem que la nostra màxima prioritat ha de ser el debat i la defensa de temes afectin directament la nostra ciutat. Dit en altres paraules, no renunciem a debatre temes de política catalana, espanyola o mundial, però tampoc han de ser la prioritat com ho són els temes de la ciutat. Perquè temes de política general, per molt que en parlem, les diputades i diputats del Parlament de Catalunya i de les Corts Espanyoles són els qui tenen la competència per influïr d’una manera o altra les decisions que es prenen a aquest nivell.
Però com dic, qui defensarà els interessos d’Esplugues si no som els electes municipals d’Esplugues? No vull dir amb això que ens haguem de desentendre de la resta de temes, però entenc que de tant en tant poder abordar debats polítics de caire general no és cap problema.
El problema en realitat apareix quan d’això en fem norma i ens presentem (nosaltres no, sinó el PSC-PSOE) al ple de maig amb cinc mocions que parlen de lo malament que estan governades les administracions central i catalana.
El problema apareix quan assistim a una mena de circ romà on al ple municipal es parla de Zapatero i de les seves pífies i de les polítiques de Rajoy i Aznar. Enlloc de parlar de l’auditori, de les zones blaves, del tramvia o dels problemes que ocasiona la neteja als botiguers de la ciutat. Aquí estan abonats els partits espanyols a aquest debat.
Per tant, després de ple rere ple de veure aquesta mena de teatre on els regidors d’un i altre partit es dediquen a fer veure que són diputats i a parlar de política general de forma mensual i prioritzant-la als problemes de la nostra ciutat, és quan decidim que hem de donar un cop sobre la taula no entrant en el joc de votar una sèrie de mocions que obvien literalment les competències municipals.
Com que no venim als plens a perdre el temps sinó a intentar resoldre i millorar temes de la nostra ciutat i dels nostres veïns, intentem lluitar contra una pràctica que s’està duent a terme a la nostra ciutat ple rere ple i que de la ocasionalitat feta norma sols s’aconsegueix aborrir a la gent de bona fe que ve al ple municipal a parlar-nos dels seus problemes i a escoltar les solucions dels seus representants locals i no a escoltar les escombraries dialèctiques dels uns contra els altres.
La crítica sense l’alternativa no té sentit ni raó de ser. Potser si aquests que es dediquen a actuar així hi pensessin una mica arribarien a la conclusió que cal dignificar la política local, i per aquí, estic convençut que s’hi pot començar.
Podeu seguir temes d’Esplugues a http://esplugues.rogerpons.cat
(Visited 40 time, 1 visit today)