en veu alta

l'espai de reflexió d'en Roger Pons

Nou Govern amb glòries del passat

Aquests dies els socialistes espanyols estan eufòrics perquè sem la que Zapatero ha aconseguit un cop d’efecte amb la remodelació del seu executiu. Però la realitat és que aquest nou govern flaqueja per diverses bandes:
1.- L’emergència de Pérez Rubalcaba com a vicepresident primer suposa un blindatge pel propi Zapatero davant dels sectors felipistes que qüestionen el seu lideratge. Però aquest ministre (al marge de la relativa bona projecció pública que té) reforça el socialisme del passat que representa el felipisme i el propi Rubalcaba com a exministre que és del darrer govern de Felipe González.
2.- L’ascens de Ramón Jáuregui com a ministre de la Presidència reforça la línia felipista que representa Rubalcaba. És home del passat, exconseller dels governs bascos del EAJ-PNV, líder del PSOE basc en època felipista.
3.- Rosa Aguilar com a històrica número 2 de Julio Anguita i trànsfuga ideològica d’IU al PSOE si bé és cert que representa l’ala més comunista de l’executiu, també representa l’època felipista cronològicament.
4.- Leire Pajín, referent de la fatxenderia i la prepotència política assumeix Sanitat. Un ministeri en plena decadència atesa la descentralització de l’Estat en aquesta matèria, que obre les portes a aquest personatge polític, amb nula visió d’Estat.
5.- Valeriano Gómez, home de confiança del salamantí Jesús Caldera, s’erigeix com a l’home de les contradiccions del govern Zapatero. Obertament contrari a la reforma laboral i conegudament amic dels sindicats, haurà de compatibilitzar la seva presència a la manifestació del 29 de setembre contra la reforma laboral, amb l’execució de la mateixa des del Ministeri.
En definitiva, Zapatero ha fet els canvis al Govern més en clau interna i per garantir la seva supervivència, que no pas amb la visió d’Estat que ara més que mai faria falta.
(Visited 56 time, 1 visit today)

2 comentaris

  1. Veritablement hi ha una dada esfereïdora:<br /><br />5.- Valeriano Gómez, home de confiança del salamantí Jesús Caldera, s&#39;erigeix com a l&#39;home de les contradiccions del govern Zapatero. Obertament contrari a la reforma laboral i conegudament amic dels sindicats, haurà de compatibilitzar la seva presència a la manifestació del 29 de setembre contra la reforma laboral, amb l&#39;execució

  2. És el risc de voler fer un &quot;gir a l&#39;esquerra&quot;, que les contradiccions són menors si t&#39;assegures de posar personatges com en Valeriano i com la Rosa Aguilar que et mantinguin les gran que mai l&#39;etiqueta d&#39;esquerres i progressista. Coses malaguanyades de la política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2019 en veu alta

Tema de Anders NorenAmunt ↑