en veu alta

l'espai de reflexió d'en Roger Pons

#novullpagar

Des de fa dies que està en marxa una campanya per no pagar els peatges a les autopistes catalanes. Una iniciativa que sorgeix per la situació límit que viu Catalunya amb el cas de les autopistes, aquelles grans infraestructures que amb l’excusa de projectar el país econòmicament, s’han quedat eternament un cop ha quedat amortitzada la seva construcció. Una situació d’eterna injustícia respecte les magnífiques autovies que hi ha a la resta de l’Estat, que cap dels diversos governs de la Generalitat han estat capaços de resoldre.

Ara bé, quan la societat civil es declara en rebel·lió per aquest tema i decideix organitzar-se a través d’aquesta campanya No vull pagar (www.novullpagar.cat), és quan cal reaccionar i plantejar-se obertament que la suma de tots és la que pot permetre un gir en aquesta situació d’injustícia que fa anys que pateix la societat catalana. Al final, si els governs no actuen i la societat es posa en marxa soleta, cal reconèixer aquest fet i cal també aprofitar el moment per revisar aquest tema que segueix des de fa anys en l’agenda de temes a resoldre.

Cal accelerar l’emancipació de les infraestructures nacionals del control de l’Estat, passant per la pressió política i la negociació, i pel suport a les iniciatives de la ciutadania, tot evitant-ne les conseqüències, siguin per la via de les denúncies administratives o per les simples declaracions condemnatòries d’aquests fets. Al final tot acaba reduït al mateix, sembla que si no hi ha fets, algú no s’adoni del que realment batega al cor de la gent. Estiguem atents.
(Visited 62 time, 1 visit today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2019 en veu alta

Tema de Anders NorenAmunt ↑